Конкурс «Гуртом»: показ гуртожитків із середини

Уже четвертий раз у Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» відбувся гумористичний конкурс між гуртожитками «Гуртом». Цього року він пройшов 30 жовтня.

gurtom4_b
Ще за декілька тижнів розпочався продаж квитків, і всі поспішали якнайшвидше їх
придбати. У чергу ставали навіть ті, які ніколи не жили у гуртожитку.
«Я не живу в гуртожитку, але кожного року ходжу на «Гуртом». Це завжди цікаве і веселе свято, де можна відволіктись від буденного студентського життя», – ділиться студентка спеціальності філософія Мельник Віта.
Квитки розкупили швидко, тому залишалося тільки чекати заповітного четверга, коли й мав відбутися «Гуртом».
Вже закінчилися пари і студенти поспішала до КМЦ. Люду зібралося чимало, але зайвої метушні немає. Всі спокійно вишикувались у чергу перед входом. У зал заходили майбутні глядачі, серед яких були й викладачі. Я особисто побачила Вадима Бобкова та Наталю Конопку. Невеликий зал швидко наповнився людьми. Несподівано погасло світло і на сцені з’явилися ведучі: Роман Клімарчук та Наталя Наумчук. Гарно вбрані хлопець і дівчина створили атмосферу свята. І всі з нетерпінням чекали першого виступу.
Нарешті вийшла перша команда. Вже з першого жарту про вахтерів і гуртожицькі душі стало зрозуміло, що буде весело. Мабуть, всі забули, що в завтра практичні і скоро сесія, та поринули у світ гумору.
Загалом участь у конкурсі взяли команди четвертого, шостого, сьомого, восьмого, дев’ятого, десятого гуртожитків і команда «Академічного дому». Кожна з них показувала себе в трьох конкурсах. Спочатку відбулося гумористичне представлення свого гуртожитку, потім відео і наостанок був показ талантів. Як на мене, то всі команди виступили достойно і не хотіла би я опинитися на місці журі, бо обирати було дуже важко.
І ось вже витупає останній гуртожиток і зрозуміло, що скоро визначиться переможець. На сцену викликають усі команди. Учасники вишукувались на сцені в передчутті оцінок.
«За результатами оцінювання кубок переможця і 3000 гривень цього року дістаються команді «Академічного дому», – гучно оголошує на сцені голова журі Сергій Гонгало.
Зал зірвався аплодисментами, а переможці гучними криками.
«Я три роки беру участь у цьому конкурсі. Це момент, коли весь гуртожиток об’єднується. Люди з різними вподобаннями та світоглядами об’єднуються в одне ціле для того, щоб створити свято. На репетиціях часом були незгоди, але врешті-решт все вийшло круто. Вразило те, що всі члени журі поставили нам найвищий бал за всі конкурси. Я й не пам’ятаю, щоб таке було раніше. І це привід для гордості», – розповідає учасниця команди-переможця Іванна Костюк.
Є переможці, проте немає переможених і засмучених. Усі учасники на піднесеному настрої покидають сцену з тортами, які роздали спонсори в якості подарунків для кожної команди.
«Хоч ми і не виграли, та я не засмучена. Головне час, коли за кулісами між командами немає ворожнечі, ми бажаємо один одному перемоги, сміємось разом, ділимось враження. Все-таки життя в гуртожитку привчає нас бути дружними. Напевно, тому і конкурс називається “Гуртом”, бо ми всі гуртом йдемо до перемоги», – говорить учасниця команди сьомого гуртожитку Алла Максимчук.
Ще один «Гуртом» позаду і всі з усмішками покидають зал.
Ірина Покотильська
Фото Олексія Бистровського

Залишити коментар

Filed under Прилавок новин

Залишити коментар